Potato, Pea and Onion Samosa

Potato, Pea and Onion Samosa

4.3 15 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
24 pieces

Składniki

Samosa Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    255 g
  • ghee
    3 Tbsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • water
    120 g
Samosa Filling
  • potatoes peeled, diced (1 cm)
    260 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • water
    1000 g
  • onions quartered (approx. 1 onion)
    100 g
  • vegetable oil
    15 g
  • cumin seeds
    1 ¼ tsp
  • onion
    20 g
  • frozen peas
    50 g
  • frozen mixed vegetables
    50 g
  • fresh green chillies deseeded if desired
    2
  • garam masala
    1 tsp
  • fresh root ginger peeled, cut into rounds (2 mm)
    15 g
  • fresh coriander leaves
    10 g
Finalisation
  • water for paper towels
  • vegetable oil for deep frying
  • plain flour for dusting

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 129.2 kcal / 540.4 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 17.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...