Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 17.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Glamorgan Sausages
50 min
Quick Flatbreads
20 min
Black Ravioli with Sea Bass
1 godz. 45 min
Tikka Paste
1h
Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots
4h
Cumin Rice
25 min
Apple Buckle Cake (TM6)
2h
Leftover Poultry Pho
2h 15min
Paneer Makhani
1h
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 Std.