Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau moelleux
- 120 g de beurre doux froid, et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 150 g de lait
- 200 g de farine de blé
- 50 g de fécule de pomme de terre
- 1 gousse de vanille, fendue en deux et égrainée
- 10 g de levure chimique
Le caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 75 g de beurre demi-sel froid, en morceaux
- 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1045 g d'eau
- 1 ½ c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau Dudule
1h
Gâteau au café et aux noix
1h 10min
Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)
48 Std.
Dessert aux pommes
45min
Grand financier à la noisette
55 Min
Tartelettes à la vanille façon pannacotta
5sa
Gâteau au caramel
3u. 50min
Coulant chocolat-cannelle
20 Min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 godz. 30 min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Gâteau Émilie
45min