Gâteau moelleux au caramel salé

Gâteau moelleux au caramel salé

3.9 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 parts

Składniki

Le gâteau moelleux
  • 120 g de beurre doux froid, et un peu pour le moule
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 150 g de lait
  • 200 g de farine de blé
  • 50 g de fécule de pomme de terre
  • 1 gousse de vanille fendue en deux et égrainée
  • 10 g de levure chimique
Le caramel
  • 250 g de sucre en poudre
  • 75 g de beurre demi-sel froid, en morceaux
  • 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1045 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de jus de citron
  • 1 c. à soupe de vinaigre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 91 mg
Białko 4 g
Kalorie 1529 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...