Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1050 g d'eau
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 20 g de beurre
- 16 brins de ciboulette fraîche
- 200 g d'huile d'olive
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de moutarde
- 10 g de vinaigre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tranches de jambon blanc
- 100 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 734.9 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 144.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45 min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 min
Gâteau de galettes aux lardons
1 Std. 15 Min
Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)
48 godz.
Wraps de rillettes de cabillaud, chou rouge, roquette et sauce curry-gingembre
1h
Granité de melon
3h 15min
Brioche tressée
4 Std.
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Pizza au fromage bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 Std. 35 Min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1h
Tarte Tatin à la banane flambée
1h 30min
Donuts
3h 50min