
Urządzenia i Akcesoria
Rosół (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porcji
Składniki
-
makaronu jajecznego, suchego np. nitki300 g
-
mięsa wołowego bez kości lub z kością, np. szpondra, mostku, przekrojonego na 2-3 części500 g
-
skrzydełek z kurczaka (2-3 szt.)300 g
-
cebula (ok. 80 g), przekrojona na pół1
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1300 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu2 - 2 ½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
goździk1
-
ziarna ziela angielskiego2 - 3
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
podrobów drobiowych (opcjonalnie) oczyszczonych (serc, żołądków)150 g
-
warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora)400 g
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
pomidora (opcjonalnie) pokrojonego w ćwiartki50 g
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
291.5 kcal /
1220.5 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
664.3 mg