Urządzenia i Akcesoria
Rosół (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
300 g makaronu jajecznego, suchego np. nitki
-
500 g mięsa wołowego bez kości lub z kością, np. szpondra, mostku, przekrojonego na 2-3 części
-
300 g skrzydełek z kurczaka (2-3 szt.)
-
1 cebula (ok. 80 g), przekrojona na pół
-
1300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
2 - 2 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 goździk
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
150 g podrobów drobiowych (opcjonalnie) oczyszczonych (serc, żołądków)
-
400 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora)
-
2 - 3 gałązki lubczyku, świeżego1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
50 g pomidora (opcjonalnie) pokrojonego w ćwiartki
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Rosół na wołowinie
2 godz. 15 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 30 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min