Urządzenia i Akcesoria
Wiener Wurst
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
2 Stück
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
-
Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte fett170 g
-
Faschiertes (vom Rind)210 g
Zubereitung
-
Crushed Ice (siehe Tipp)130 - 230 g
-
Wasser kalt1030 g
-
Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)1 Päckchen
-
Faschiertes (vom Schwein) gekühlt in Stücken (1 cm)210 g
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser warm1000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
2532 mg
Białko
52 g
Kalorie
3512 kJ /
839 kcal
Tłuszcz
71 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wurst & Co
20 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Extrawurst
14 godz. 10 min
Mango Jellys
12 godz. 20 min
Pikantwurst
14 godz. 10 min
Frühstücksfleisch im Glas
26 godz. 30 min
Kochsalami
20 godz. 30 min
Altbayerischer Leberkäse
25 godz. 5 min
Weisser Leberkäse
14 godz. 30 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 godz. 45 min
Leberpastete im Glas
4 godz.
Almbutter
40 min
Feine Streichwurst
14 godz. 30 min
Langos
1 godz. 55 min