![Wiener Wurst Wiener Wurst](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba97c3a9-aa57-4d4d-ba21-0d7d6886a7d2/Derivates/e509a6e5-7232-432e-83d6-604f8de255e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 130 - 230 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1030 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3512 kJ / 839 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2532 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierwurst
14 Std. 30 Min
Champignonwurst
14 Std.
Pikantwurst
14 godz. 10 min
Leberkäse Torte
14 Std. 40 Min
Pizza-Leberkäse
14 godz. 20 min
Extrawurst
14 godz. 10 min
Scharfer Würstelsenf
96 godz. 5 min
Altbayerischer Leberkäse
25u. 5min
Almbutter
40min
Almkaffee
25 Min
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min