Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 30 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 30 g Wasser, kalt
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- ⅛ - ¼ TL Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- 85 g Emmentaler Käse, in kleinen Würfeln (5-7 mm)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3561 kJ / 852 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 5054 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinslungenbraten im Weckerl
1h 45min
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20h 30min
Weisse Bratwurstschnecke
14 Std.
Paprika-Geflügel-Wurst
14 Std. 30 Min
Pizza-Leberkäse
14h 20min
Altbayerischer Leberkäse
25h 5 min
Almbutter
40 Min
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Scharfer Würstelsenf
96 Std. 5 Min
Knoblauchgrundstock
1h
Weizenbrot Betty
4 Std. 35 Min