Käswurst

Käswurst

3.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 27 godz. 30 min
1 Stück

Składniki

Vorbereitung (am Vortag)
  • Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte fett
    170 g
  • Faschiertes (vom Rind)
    210 g
Zubereitung
  • Crushed Ice (siehe Tipp)
    30 g
  • Wasser kalt
    30 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
    ⅛ - ¼ TL
  • Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)
    1 Päckchen
  • Faschiertes (vom Schwein) gekühlt in Stücken (1 cm)
    210 g
  • Emmentaler Käse in kleinen Würfeln (5-7 mm)
    85 g
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 5054 mg
Białko 58 g
Kalorie 3561 kJ / 852 kcal
Tłuszcz 67 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...