Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 1 ¼ TL Salz, etwas mehr für den Fisch
- 200 g Wasser, kalt (oder Eiswasser)
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
- 300 - 400 g Fischfilets (z. B. Kabeljau)
-
300
g Butterschmalz
lub 300 g Frittierfett - Limettensaft zum Beträufeln
- 1 - 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 863 mg
Alternatywne przepisy
Linzer Seidenknödel
50min
Kibbelinge mit Knoblauchsauce
35min
Lammkoteletts sous-vide mit Artischocken
9 Std. 30 Min
Extrawurst
14u. 10min
Wiener Wurst
25 godz. 30 min
Frühstücksfleisch im Glas
26h 30min
Geflügelleberkäse
14 Std. 15 Min
Gsiberger Leberpastete
3h 30min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2h 40min
Almbutter
40 min
Erdäpfelkroketten
3 Std. 50 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar)
40 min