![Pikantwurst Pikantwurst](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47bb9af6-4a57-4c40-a752-2047e96be748/Derivates/f0e69636-1bfa-4834-b3f3-51e2149ad795.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
-
300
g Faschiertes, gemischt
lub 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei
Zubereitung
- 60 g rote Paprikaschoten
- 180 - 280 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1070 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Pikantwurst (siehe Tipp)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3248 kJ / 775 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2508 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20h 30min
Weißwurst im Glas
14 Std. 30 Min
Geflügelleberkäse
14h 15min
Pizza-Leberkäse
14 godz. 20 min
Extrawurst
14 Std. 10 Min
Altbayerischer Leberkäse
25h 5min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Knoblauchknochen
1 Std.
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min