Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 460 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett, in Stücken 2 cm, (siehe Tipp)
- 90 g Schweineleber, sehnenfrei
Zubereitung
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Streichwurst (siehe Tipp)
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Wasser
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2736 kJ / 653 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2015 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerischer Leberkäse
14h 30min
Feine Streichwurst
14h 30min
Käse-Leberkäse
14h 15min
Extrawurst
14h 10min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45min
Frühstücksfleisch im Glas
26 godz. 30 min
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Gebackene Leberknödel
2 Std.
Almbutter
40 Min
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Pusztasalat
1 Std.