Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
-
300
g Faschiertes, gemischt
lub 300 g Schweinefleisch, sehnenfrei
Zubereitung
- 60 g Champignons in Scheiben, in der Dose
- 180 - 280 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1070 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Pikantwurst (siehe Tipp)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3241 kJ / 773 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2599 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Wurst
25 Std. 30 Min
Grobe Streichwurst
13h
Extrawurst
14 Std. 10 Min
Scharfer Würstelsenf
96 Std. 5 Min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 Std. 30 Min
Almbutter
40 Min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 Std.
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50 min
Feine Streichwurst
14h 30 min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2 Std. 10 Min
Milchschaum für Cappuccino und Latte Macchiato
10min
Wurstaufstrich
10min