Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 100 g Schweineleber, sehnenfrei
Zubereitung
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Streichwurst (siehe Tipp)
- 450 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett, in Stücken 2 cm, (siehe Tipp)
- 20 g Zwiebeln
- 30 g Cocktailtomaten
- 1050 g Wasser, warm
- 100 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 3136 kJ / 749 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2024 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Altbayerischer Leberkäse
25sa 5 dk
Bayerischer Leberkäse
14u. 30min
Pikantwurst
14h 10min
Extrawurst
14h 10min
Frühstücksfleisch im Glas
26 godz. 30 min
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20sa 30 dk
Weißwurst im Glas
14u. 30min
Weisser Leberkäse
14u. 30min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2sa 45 dk
Rote-Rüben-Senf
50 dk
Käse-Leberkäse
14 Std. 15 Min