Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte (siehe Tipp), fett
-
300
g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
lub 300 g Faschiertes (vom Schwein)
Zubereitung
- Öl zum Einfetten
- 80 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 70 g Wasser, kalt, etwas mehr zum Besprühen
- 20 - 30 g Zwiebeln (opcjonalnie)
- 1 Päckchen Gewürz Compound Bayerischer Leberkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1557 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1小时 20 分钟
Frühstücksfleisch im Glas
26h 30min
Grobe Streichwurst
13h
Weisse Bratwurstschnecke
14 Std.
Weißwurst im Glas
14 Std. 30 Min
Geflügelleberkäse
14h 15 min
Pizza-Leberkäse
14 Std. 20 Min
Altbayerischer Leberkäse
25h 5min
Weisser Leberkäse
14 Std. 30 Min
Gebackene Leberknödel
2h
Käse-Leberkäse
14h 15 min
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min