Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte (siehe Tipp), fett
-
300
g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
lub 300 g Faschiertes (vom Schwein)
Zubereitung
- Öl zum Einfetten
- 80 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 70 g Wasser, kalt, etwas mehr zum Besprühen
- 20 - 30 g Zwiebeln (opcjonalnie)
- 1 Päckchen Gewürz Compound Bayerischer Leberkäse (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1557 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Extrawurst
14h 10min
Wiener Wurst
25 Std. 30 Min
Grobe Streichwurst
13h
Kochsalami
20 godz. 30 min
Weißwurst im Glas
14 Std. 30 Min
Geflügelleberkäse
14sa 15 dk
Weisser Leberkäse
14 Std. 30 Min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Pizza-Leberkäse
14sa 20 dk
Käse-Leberkäse
14sa 15 dk
Feine Streichwurst
14 Std. 30 Min