Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 200 g de blancs de poireau, émincés finement
- 80 g de riz basmati
- 2 brins d'estragon frais
- 850 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 300 g d'escalopes de poulet, coupées en petits dés
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 447 kJ / 107 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe asiatique au bœuf
35min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe de poulet, lentilles et girolles
35min
Soupe de saumon à l'aneth
35min
Soupe rustique
12h
Consommé de bœuf
35min
Soupe au lait
20 min
Soupe mexicaine du placard
25 min
Velouté de poulet à la noix de cajou
30 min
Soupe aux nouilles chinoises
45 min
Soupe de poulet à la citronnelle
35min
Soupe de poulet au citron vert
35min