
Wersje kompatybilne
Couscous abricots, noisettes, feta et légumes variés
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de noisettes
- 150 g d'abricots secs dénoyautés
- 300 g d'oignons coupés en quatre
- 20 g d'ail
- 60 g huile d'olive et un peu pour la finition
- ½ c. à café de sel
- 200 g de semoule de blé dur
-
1
c. à café bombée de fond de légumes maison
lub 1 cube de bouillon de légumes émietté - 600 g d'eau
- 200 g de carottes coupées en rondelles (5 mm)
- 200 g de courgette coupée en rondelles (7-10 mm)
- 150 g de poivron rouge coupé en dés
- 100 g de petits pois surgelés
- 200 g de feta coupée en dés (5 mm)
- 2 c. à café de persil frais ciselé, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622 kcal / 2607 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 12.4 g