Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte
- 500 g di acqua
- 40 g di burro
- 5 g di sale
- 200 g di semolino a grana fine
- 250 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 4 uova
- 350 g di ricotta, ben scolata
- zucchero a velo q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1100 kJ / 262.9 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 0.5 mg
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Struffoli
1h
Pastiera
15h
Roccocò
2h
Contorno di friarielli alla napoletana
40 min.
Pastiera salata
2h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Pizza di scarola
3h 30 min.
Torta Babà napoletana
8h
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta caprese
1h 25min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min