![Migliaccio Migliaccio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e6dfce0e-4c39-4c36-a647-d06c2a0f6d64/Derivates/08ae8c99-3cb4-441d-bf1c-ad0252d7ed7c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte
- 500 g di acqua
- 40 g di burro
- 5 g di sale
- 200 g di semolino a grana fine
- 250 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 4 uova
- 350 g di ricotta, ben scolata
- zucchero a velo q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1100 kJ / 262.9 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 0.5 mg
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3ч.
Roccocò
2ч.
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Struffoli
1 godz.
Pastiera napoletana
15h
Contorno di friarielli alla napoletana
40 мин.
Torta Babà napoletana
8h
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pizza di scarola
3h 30min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 мин.
Torta caprese
1h 25min