Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di latte
- 5 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 20 g di zucchero
- 1 uovo
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Ripieno
- 80 g di provola affumicata pezzi
- 80 g di prosciutto cotto a pezzi
- 80 g di scamorza affumicata pezzi
- 80 g di pomodori secchi pezzi
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 650.5 kJ / 155.5 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 270 mg
Alternatywne przepisy
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Parigina
3h 30 min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30 min
Treccia al latte
2h 30min
Treccia di pan brioche ripiena
2 godz. 20 min
Panini napoletani
5h 20min
Pastiera salata
2h
Gattò di patate (TM6)
1h 30min
Pizza chiena
5 Std.
Parigina TM6
5h 30min
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Focaccia barese TM6
4 Std.