![Pizza di scarola Pizza di scarola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD5CA013-3D80-4BD4-8D2C-D590748DD08C/Derivates/3AD75708-DFB9-489F-95BE-6A6D50FF6326.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 700 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di olive nere denocciolate, preferibilmente di gaeta
- 15 g di capperi sotto sale dissalati
- 4 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
- 1000 g di scarola, lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2381 kJ / 569 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 73.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Roccocò
2h
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Struffoli
1h
Pastiera napoletana
15 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Panini napoletani
5u. 20min
Tortano speck e fontina
2h
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min