Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova, albumi e tuorli separati
- 1 pizzico di sale
- 130 g di zucchero
- 5 g di zucchero vanigliato
- 130 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
Farcitura alla crema gianduia
- 250 g di crema gianduia
Copertura al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- scaglie di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1615.1 kJ / 386 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 96.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartine con gelatina
2 Std. 30 Min
Pesche dolci
2h
Plumcake salato pancetta e datteri
1 Std.
Crostatine primaverili
2h
Ciambella abbraccio
2h
Biscotti animalier
Brak ocen
Mini plumcake soffici allo yogurt
1 Std.
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Sbriciolata con crema di pistacchi
1 godz. 30 min
Cheesecake alle fragole
4 Std. 30 Min
Crostata crema e amarene
1 godz. 30 min
Torta della nonna (TM6)
1 godz. 30 min