Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
- 40 g pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- 1 pizzico di pepe
- 2 uova
-
150
g di salame napoletano a cubetti
lub 150 g di prosciutto cotto a cubetti - 2 uova sode (opcjonalnie)
- 2 cucchiai di pangrattato (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pastiera
15 godz.
Pasta e patate con provola
1sa
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Sartù di riso
1h 25 min
Gattò di patate
1sa 30 dk
Gattò di zucca e patate
1 Std. 40 Min
Gattò di patate
1sa 30 dk
Pastiera fiori d'arancio
12h
Gattò di patate (TM6)
1sa 30 dk
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min