Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera
- 40 g di farina
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
- 200 g di ananas a fette in scatola a cubetti e il loro succo
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979.3 kJ / 234.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alberello di bignè con crema diplomatica
2小时
Pan di Spagna
1h
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Cream tart a cuore (di LuCake)
10óra 20p
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 分钟
Zeppole di San Giuseppe
1sa 50 dk
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Bignè con crema pasticcera
3h
Tronchetto al tiramisù
4 godz.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h