Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 100 g di vino rosso
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 4 uova
- 150 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1587.4 kJ / 379.4 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 87.6 mg
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e amarene
45 Min
Torta agli agrumi
45 Min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Ciambella noci e caffè al Varoma
2 Std. 30 Min
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2 Std. 30 Min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Polpettone mortadella e pistacchio
50 Min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Biscotti cioccolato bianco e noci di macadamia
1h
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2 godz.
Cheesecake al tiramisù
6h 30min