![Torta ubriaca al vino rosso Torta ubriaca al vino rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/decc56417c116454e9a4f12c9f4dacf6/Derivates/06f8225b9dcb0ff28d57d078064306c436ae9bee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 100 g di vino rosso
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 4 uova
- 150 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1587.4 kJ / 379.4 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 87.6 mg
Alternatywne przepisy
Muffin al cappuccino
1h
Mattonella al fondente e pistacchi (senza lattosio)
5 Std.
Plumcake all'arancia
1h
Braciole pugliesi
1h
Rotolo ai frutti rossi
2 godz.
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Pettole pugliesi
3h
Crostata morbida con tonno e misticanza
1h
Torta soffice alle albicocche
1h
Ciambella ACE
1h 30min
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Focaccia barese TM6
4 Std.