![Torrone napoletano Torrone napoletano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA043A4E-D3D7-4992-9CB2-B5CE86BB22A8/Derivates/01789E3D-8B1B-41D0-9724-9D7C3EACA7C8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 300 g di cioccolato al latte a pezzi
- 300 g di cioccolato bianco a pezzi
- 400 g di crema gianduia spalmabile (o alle nocciole)
- 250 g di nocciole tostate intere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3017 kJ / 721 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Graffe di Carnevale
4h
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Roccocò
2h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Ghirlanda centrotavola
5h 5min
Migliaccio
1h 30min
Struffoli
1 Std.
Pastiera napoletana
15 Std.
Contorno di friarielli alla napoletana
40 min
Panini napoletani
5 Std. 20 Min
Torta Babà napoletana
8h
Casatiello sugna e pepe
2h 30min