Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di pistacchi
- 100 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 1 pizzico di sale
-
62
g di olio neutro di vinaccioli
lub 62 g di olio di semi di girasole di vinaccioli - 160 g di cioccolato bianco
Pasta frolla
- 350 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 150 g di burro freddo, a tocchetti
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 12 fette
- Kalorie
- 21119 kJ / 5048 kcal
- Białko
- 79.5 g
- Węglowodany
- 530.5 g
- Tłuszcz
- 304.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 111.4 g
- Błonnik
- 18.3 g
- Sód
- 1847.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini sbriciolate con crema gianduia
1 Std.
Crostata morbida con tonno e misticanza
1 Std.
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1 Std.
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 min
Sbriciolata ai mirtilli
1 Std.
Rotolo al cioccolato
3 godz.
Crostata crema e amarene
1 godz. 30 min
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1 Std.
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1 Std.
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.