Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon rouge, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g de gingembre en poudre
- 1 piment rouge (opcjonalnie)
- 6 c. à soupe d'huile neutre
- 600 g de viande d'agneau, coupée en dés
-
200
g de petits pois frais
lub 200 g de petits pois surgelés - 2 c. à café de graines de cumin
- 2 c. à café de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre 5 baies
- 200 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 2 tomates, coupées en petits dés
- 3 - 4 brins de coriandre fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3230 kJ / 779 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 67 g
Alternatywne przepisy
Veau aux olives
1小时
Ragoût de haricots et boulettes de viande
45 Min
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9 Std. 15 Min
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1 Std. 30 Min
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 25 Min
Ragoût de veau printanier
1 godz. 5 min
Curry d'agneau
1小时
Navarin d'agneau
1小时 15 分钟
Couscous d'agneau et légumes
1 Std. 10 Min
Osso-buco
1h 20min
Veau Marengo
55min