Muffin ai funghi

Muffin ai funghi

3.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 pezzi

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 scalogno a metà
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di funghi champignon affettati
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 150 g di farina tipo 0
  • 1 uovo
  • 125 g di latte intero
  • ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 30 g di speck a cubetti
  • 50 g di formaggio a pasta semidura (Emmental, Provola, Edamer...) a cubetti

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 174.3 kcal / 729.1 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 256.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...