Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di funghi champignon affettati
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di farina tipo 0
- 1 uovo
- 125 g di latte intero
- ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 30 g di speck a cubetti
- 50 g di formaggio a pasta semidura (Emmental, Provola, Edamer...) a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 729.1 kJ / 174.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 256.6 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone ai funghi con crema di cipolle
1h
Focaccia alle carote
3h 30min
Schiacciatina zucca e carote
45min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1小时 30 分钟
Muffin al cappuccino
1h
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min
Pudding di pane e frutti di bosco
Brak ocen
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1h 5 min
Quiche ai funghi e Fontina
1小时 30 分钟
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15 min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1小时 30 分钟