Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di olive nere denocciolate
- 500 g di acqua
- 1300 g di polpo fresco a pezzi
- 100 g di vino bianco
- 2 melanzane lunghe a fette longitudinali
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di capperi sotto sale, dissalati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- rucola, a piacere
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure
30 分钟
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 分钟
Spigola al vapore con salsa al lime
35min
Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle
3h 30min
Panna lime e nocciole
5 分钟
Fave al guanciale
35min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 godz. 15 min
Cosce d'anatra a Cottura Lenta glassate
20 Std. 30 Min
Zuppetta di mare con crocchette di patate
1sa 50 dk
Granita al melone e porto
6h 15min
Zucca Acorn gratinata
2小时
Fumetto di gamberi speziato
35min