Zuccotto di polpo al vapore

Zuccotto di polpo al vapore

5.0 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    20 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olive nere denocciolate
    150 g
  • di acqua
    500 g
  • di polpo fresco a pezzi
    1300 g
  • di vino bianco
    100 g
  • melanzane lunghe a fette longitudinali
    2
  • di sale
    2 pizzichi
  • di capperi sotto sale dissalati
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • rucola a piacere
  • pomodori ciliegino a metà
    6
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...