Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lentilles corail
- 1200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 40 g de concentré de tomate
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 925 kJ / 222 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de patate douce et de pois chiches
35min
Crème de courgette au bleu
25min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Mouliné de lentilles corail à l'indienne
45min
Velouté de carotte, lentilles et potiron
35min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Crème de carotte
30min