Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates fraîches, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 300 g de poivron rouge, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'aubergines, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 500 g de courgettes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 3 c. à soupe de basilic frais ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 363 kJ / 87 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 Min
Courgettes à la farce marine
1 Std. 15 Min
Salade de poulet aux poivrons
1 Std.
Ratatouille aux lentilles
50 Min
Courgettes à la menthe
30 Min
Taboulé de quinoa
35 Min
Compotée de tomates, poivrons et olives
35 Min
Gratin de merlu aux courgettes
45 Min
Couscous de courgettes, tomates et fenouil
45 Min
Mijoté d'aubergine
35 Min
Compotée de poivrons
35 Min
Carottes au cumin
35 Min