Urządzenia i Akcesoria
Suflety orzechowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Suflety orzechowe
-
120 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
masło do natłuszczenia foremek
-
cukier do posypania foremek
-
4 jajka
-
125 g mleka
-
30 g skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Bita śmietana z Amaretto®
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru
-
3 - 4 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego, Amaretto®1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) Amaretto®
-
cynamon, mielony do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
63.3 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1737.5 kJ /
415.3 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Czekoladowe słoiczki
40 min
Pływające wyspy
45 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Pudding migdałowy
30 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min