Suflety orzechowe

Suflety orzechowe

3.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Suflety orzechowe
  • 120 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • masło do natłuszczenia foremek
  • cukier do posypania foremek
  • 4 jajka
  • 125 g mleka
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Bita śmietana z Amaretto®
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 50 g cukru
  • 1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) Amaretto®
    3 - 4 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego, Amaretto®
  • cynamon, mielony do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.3 kcal / 1737.5 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 63.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...