
Urządzenia i Akcesoria
Suflety orzechowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Suflety orzechowe
-
120 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
masło do natłuszczenia foremek
-
cukier do posypania foremek
-
4 jajka
-
125 g mleka
-
30 g skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
gorąca woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Bita śmietana z Amaretto®
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru
-
1 - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) Amaretto®
-
cynamon, mielony do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.3 kcal /
1737.5 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
63.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska