Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes
- 1 pincée de feuilles de thym frais
- 15 g de farine de blé
- 350 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 150 g de vin blanc
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de persil frais, finement ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sauce au vin doux
55 Min
Sauce hollandaise
25 Min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce curry
30 Min
Sauce beurre blanc
20 Min
Sauce soubise
30 Min
Bouchée à la reine
55 Min
Sauce périgourdine
35 Min
Sauce aurore
15 Min
Sauce bordelaise
45min
Rognons de veau sauce madère
20 Min