Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de gruyère, coupé en morceaux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 150 g d'eau
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 907 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 min
Gougères
40 min
Foie gras de canard
72h
Tuiles aux amandes
25min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 Min
Blinis au citron et à l'aneth
1h 35min
Terrine aux deux poissons
1h
Minicannelés au chorizo
12h
Iles flottantes
1h
Cannelés au jambon
13u.
Gougères au comté
45 Min