Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de gruyère, coupé en morceaux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 150 g d'eau
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 907 kJ / 218 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères aux champignons de Paris
1h 30min
Tuiles aux amandes
25 Min
Petits choux aux escargots
1 Std. 20 Min
Gougères
40min
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 Min
Iles flottantes
1h
Sablés au parmesan
1h
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min
Cannelés au jambon
13 Std.
Gougères au comté
45min