Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de lait entier
- 170 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de crème au chocolat
40 dk
Riz au lait
1sa
Semoule au chocolat
50 dk
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Petits pots de crème au chocolat
40 dk
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Crème renversée au chocolat
1sa
Œufs au lait aux Carambar
1 godz. 30 min
Petits pots de crème au chocolat épicé
1h 25min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Crème anglaise
10 Min
Petits pots de crème à la vanille
1h 35min