Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de lait entier
- 170 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait au chocolat
1h 5min
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Crème express chocolat-vanille
20 min
Petits pots de crème au chocolat épicé
1h 25min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Petits pots de crème au chocolat
40 Min
Crème dessert aux deux saveurs
1h 15min
Petits pots de crème au chocolat
40 Min
Crème anglaise
10 min