Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco
- 10 g di olio di oliva
- 100 g di acqua + q.b.
- 300 g di farina
- 200 g di farina di grano duro
- 100 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Farcia e termine della preparazione
- 800 g di cipolle bianche in quarti (1000 g se da pulire)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 pomodori ciliegino in quarti
- 20 olive nere denocciolate
- 15 g di capperi sotto sale dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Focaccia alle melanzane
1 godz. 50 min
Sfogliata ai funghi
1 godz. 40 min
Sardenaira alla sanremasca
3 Std. 10 Min
Torta salata champignon e provola
1 Std. 5 Min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Pizza di patate alle verdure
2 Std.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Peperoni ripieni di carne
1h 20min
Pitta rustica salentina
1 godz. 40 min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min