Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g di acqua
- 1000 g di patate, sbucciate, a pezzi (2 cm)
- 50 g di radice fresca di zenzero,a rondelle (2 mm)
- 2 pomodori, in quarti
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- ¼ di cucchiaino di semi di cumino nero
- ¼ di cucchiaino di fieno greco
- 20 g di olio di semi di girasole
- ¼ di cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- ¼ di cucchiaino di chili in polvere
- 1 cucchiaio raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di broccoli al cocco
40 Min
Fagioli alla veneta
1 Std. 30 Min
Zucca con condimento di guanciale al balsamico a Cottura Lenta
4 godz. 30 min
Zucca al curry
45 Min
Couscous di cavolfiore (vegan)
15min
Salsicce al curry con lenticchie
1 Std. 20 Min
Patate svedesi
55 min
Riso con pollo alle 7 spezie
40 Min
Carne di manzo speziata (Boboti)
1h 15min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1h 5min
Cous cous invernale
45 Min
Curry di zucca e pollo
1h