![Carbonara vegan chic (di Mirko Ronzoni) Carbonara vegan chic (di Mirko Ronzoni)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28F3E402-DDFA-491E-A507-81354D38715E/Derivates/A22DBC74-B3CD-455E-B3B7-C37CC3387252.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla dorata media, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di panna di soia
- 1 cucchiaio bustina di tè chai (Lapsang Souchong)
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 320 g di pasta secca tipo fusilloni di Gragnano
- fiori edibili per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2460 kJ / 588 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Torrette di verdure arrosto con mele e tapenade
Brak ocen
Noodle di soba con tofu
35 min
Zuppa di miso, frutti di mare al sake e contorno di riso
Brak ocen
Triangoli di cocco e mandorle (vegan)
1h 20min
Torta di pere al doppio zenzero
2h
Carbonara di seitan
40 min
Carbonara vegana
30 Min
Sorgo con mandorle e peperoni (vegan)
50 Min
"Finta" cheesecake
1 godz. 55 min
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45 Min
Formaggio vegano tritato
10 min
Salsa al sedano (vegan)
15min