Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di olio di oliva leggero
- 1 mazzetto guarnito (alloro, timo, gambi di prezzemolo), lavato e asciugato
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grossi (5 cm)
- ½ - 1 spicchio di aglio
- ½ - 1 peperoncino secco piccante
- 200 g di scarola, lavata, asciugata e a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 8 - 10 pomodori ciliegino
- 2 cucchiai di pinoli tostati
- 5 - 10 gocce di Tabasco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà alla livornese
35min
Polpette di alici
55min
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Alici ripiene
50min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min
Alici alla Reggina
45min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min
Baccalà, patate e funghi
45min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Alici ripiene al Varoma
50min