![Baccalà all'olio con scarola e pomodorini Baccalà all'olio con scarola e pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F009310C-0E91-4807-A190-5302751C5C9F/Derivates/FCE352E2-9EBC-4204-9DA7-A48972ADF31E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di olio di oliva leggero
- 1 mazzetto guarnito (alloro, timo, gambi di prezzemolo), lavato e asciugato
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grossi (5 cm)
- ½ - 1 spicchio di aglio
- ½ - 1 peperoncino secco piccante
- 200 g di scarola, lavata, asciugata e a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 8 - 10 pomodori ciliegino
- 2 cucchiai di pinoli tostati
- 5 - 10 gocce di Tabasco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà all'olio con scarola e olive
1 Std. 10 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min
Stoccafisso con i porri
50 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 Min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 min
Zuppa di baccalà
1 Std.
Baccalá alle olive
25 Min
Baccalà alla livornese
35 min