Chakchouka aux merguez et pois chiches

Chakchouka aux merguez et pois chiches

4.5 614 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 100 g de poivron vert taillé en lanières
  • 100 g de poivron rouge taillé en lanières
  • 20 g d'huile d'olive et un peu pour le papier cuisson
  • 200 g de tomates coupées en dés
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 saucisses épicées, type merguez coupées en huit
  • 250 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 4 œufs
  • 4 brins de coriandre fraîche équeutés et hachés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 393.5 kcal / 1634 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 895 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...