Wersje kompatybilne
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 250 g di cipolle rosse di Tropea ad anelli
- 130 g di zucchero di canna
- 50 g di aceto balsamico
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Risotto al Taleggio
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di burro
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di Taleggio a pezzi piccoli (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 102.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto lardo e crescenza al miele
35 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto con Brie, speck e noci
35 Min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto con uva e gorgonzola
35 Min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 Min
Risotto all'Amarone
35 Min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min