Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 oz yellow onions, peeled, halved
- 2 garlic cloves, peeled
- 1 ½ oz spring onions, sliced (¼ in.)
- 2 pinches ground chili
- 1 in. fresh ginger, to taste, peeled, sliced (⅛ in.)
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ½ oz brown sugar
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 oz orange juice, freshly squeezed
- 1 oz lime juice, freshly squeezed
- 1 - 2 tbsp soy sauce, to taste
- 2 tsp honey
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 8 chicken wings
Sous-Vide Chicken Wings with Potatoes
- water, to fully submerge bags (not higher than max. fill mark)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - 17 ½ oz Yukon gold potatoes, with skin, in slices (approx. ¾-1 in.)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 tbsp brown sugar
- 3 sprigs fresh thyme
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370 kJ / 566.5 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and Broccoli Sauté
30 min
Chicken Coq au Vin (Betty)
2 godz. 15 min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min
Spaghetti Carbonara
40min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50 min
Sous-Vide Korean Style BBQ Pork Loin
4sa 50 dk
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5 Std. 45 Min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 godz.
Beef Barbacoa
2h
Chili Cheese Dogs
50 min
Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce
1 godz. 10 min
Mediterranean Chicken
35min