Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Multi-Color Cauliflower
- 10 oz red onions, quartered
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 2 heads cauliflower, mixed (purple, Romanesco, orange, white), stalks, stems, leaves removed
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 30 oz water
Béchamel Sauce
- 6 oz Gruyère cheese, aged, in pieces
- 1 oz unsalted butter
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz all-purpose flour
- 24 oz whole milk
- 1 tsp salt
- 1 tsp white pepper
- fresh thyme, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 680 mg
Alternatywne przepisy
Grated Cheddar Cheese
5 Min
Chunky Guacamole
10 Min
Broccoli Stem Slaw
15 Min
Fish Ceviche
3h 25min
Cutter Beet Carpaccio
Brak ocen
Sautéing 10 oz Fennel
25 Min
Collard Greens
1 godz. 5 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13h 20 min
Roast Potatoes (Betty)
1 Std. 15 Min
Steamed Sliced Fennel Bulbs
25 Min
Quick Refried Beans
20 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40min