Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz russet potatoes, medium-sized, ends trimmed. If large, trimmed in a circular shape to fit the blade width (see Tip)
- water, to cover potatoes
-
1
tsp garlic powder
lub 1 tsp onion powder - 1 tsp dried parsley
- ½ tsp ground smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt, plus 1 pinch, to season sauce
- vegetable oil, to fry
- 2 garlic cloves
- 4 - 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 oz plain yogurt
- 1 oz mayonnaise
- 1 oz ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625 kJ / 149.4 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 265.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazilian Limeade
10 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Hamburger Buns with Stout Beer
3h
Loaded Potato Soup
30 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Yogurt Custard Toast with Bacon
40 Min
Jamaica Hibiscus Margarita
1h 5min
Avocado Tuna Salad
5 Min
Twice Baked Cheese Soufflés
1h 25min
Lychee Sorbet with Vodka
8 Std. 15 Min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45 min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min