Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomegranate Glaze
- 3 ½ oz shallots, in pieces
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 6 oz port wine
- 4 oz pomegranate molasses
- 1 oz sugar
- 1 oz Dijon mustard
- 1 oz unsalted butter, in pieces
Beef Tenderloin
- 64 oz beef tenderloin, trimmed, spiral cut to lay flat (approx. 4 lb)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
8 - 10
oz homemade holiday stuffing
lub 8 - 10 oz stuffing mix, prepared - 8 oz pomegranate arils/seeds (approx. 1⅓ cup), divided
- 30 oz red onions, sliced into half-moons (¼ in.)
- 1 - 2 pomegranates, halved, to garnish
- lemon leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1h 40min
Cod with Citrus Butter
50min
Asparagus and Ham Rotelle
40min
Baby Potatoes with Prosciutto Dust
50min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50min
Greek Style Pork Stew
50min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35min
Sous-Vide Pork Chops, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Barley Risotto with Beef Short Ribs
3h 20 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min