Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomegranate Glaze
- 3 ½ oz shallots, in pieces
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 6 oz port wine
- 4 oz pomegranate molasses
- 1 oz sugar
- 1 oz Dijon mustard
- 1 oz unsalted butter, in pieces
Beef Tenderloin
- 64 oz beef tenderloin, trimmed, spiral cut to lay flat (approx. 4 lb)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
8 - 10
oz homemade holiday stuffing
lub 8 - 10 oz stuffing mix, prepared - 8 oz pomegranate arils/seeds (approx. 1⅓ cup), divided
- 30 oz red onions, sliced into half-moons (¼ in.)
- 1 - 2 pomegranates, halved, to garnish
- lemon leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Shrimp Salad with Peaches in White Pepper Citronette
1h
Summer Berry Pudding
24sa
Holiday Stuffing
1h
Nectarine and Cherry Panzanella Salad
25 min
Creamed Pearl Onions with Ham
35 min
Sesame Orange Chicken
1 Std. 30 Min
Roasted Carrots with Black Sesame Drizzle
35 min
Baked Crab Dip
15 min
Southwestern Shepherd's Pie
2 godz. 5 min
Baby Potatoes with Prosciutto Dust
50 dk
Basil Peach Sorbet
10min
Chicken Marsala
40 min