![Broccoli and Cheddar Baked Potatoes Broccoli and Cheddar Baked Potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BF0B793-19C6-4317-BC11-1E2DD5718DFD/Derivates/DE1080A6-779F-4F30-BAE3-53D724B61187.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz water
- 2 russet potatoes, large (approx. 28-32 oz total), washed
- 6 oz broccoli florets
- 7 oz sharp cheddar cheese, cubed
-
6
oz plain Greek yogurt
lub 6 oz sour cream - 4 oz unsalted butter, softened, cubed
- 2 oz whole milk
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- ½ tsp paprika
- salt, to season, and sprinkle potato skins (opcjonalnie)
- ground black pepper, to season (opcjonalnie)
- 1 tbsp olive oil
- fresh chives, for garnish, minced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2895 kJ / 692 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Apple and Pear Detox Juice
10min
Avocado Tuna Boats
30 Min
Green Bean Casserole
1 Std. 30 Min
Ham and Onion Biscuit
30 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Pasta Primavera
50 Min
Broccoli and Cheese Stromboli
1 Std. 20 Min
Shrimp and Green Pea Pasta
40 Min
Potato Pancakes
45 Min
Spaghetti Muffins
55 Min
Steamed Fingerling Potatoes with Fresh Herbs and Garlic
50 Min
Tortellini in Tomato Cream Sauce
1u.