![Spinach and Artichoke Garlic Bread Spinach and Artichoke Garlic Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db22668eaad3a53b439dc4b618661b25/Derivates/1bc7726d3e502bcf613af90bc12ed6334944ed00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 5 oz garlic cloves
- 3 oz baby spinach
- 4 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 4 oz cream cheese, diced
-
1
oz sour cream
lub 1 oz plain yogurt - 6 oz marinated artichoke hearts, drained
- ¼ tsp dried red pepper flakes, to taste (opcjonalnie)
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
- 2 French bread loaves (approx. 16 oz ea.)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 662.8 kJ / 158.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 284.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grisons Barley Soup
55 min
Cuban Sandwich
17h
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Jalapeño Popper Dip
1h 10min
Orange Garlic Chicken with Rice
50min
BBQ Pulled Chicken
40 min
Tex-Mex Bowl
50min
Digestive Bliss
5 min
Loaded Potato Soup
30 min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min