Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried brown lentils (see Tips)
- 550 g water, plus extra for soaking
- 200 g bacon, cut into pieces
- ½ leek, white part only, cut into pieces
- 170 g carrot, cut into pieces
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tbsp white vinegar
- 240 g chorizo, cut into slices (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408.6 kJ / 335.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1083 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Tuscan bean soup
30min
Mushroom risotto
30min
Ratatouille
40min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Minestrone
40min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Chicken cacciatore
50min
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min
Tomato basil chicken stew
35min