Urządzenia i Akcesoria
Lentil hotpot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried brown lentils (see Tips)300 g
-
water plus extra for soaking550 g
-
bacon cut into pieces200 g
-
leek white part only, cut into pieces½
-
carrot cut into pieces170 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tbsp
-
white vinegar2 tbsp
-
chorizo cut into slices (optional)240 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1083 mg
Białko
25.7 g
Kalorie
1408.6 kJ /
335.4 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35 min
Minestrone
40 min
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Vegetable pilaf
1 godz.
Spanish green lentil and chorizo soup
12 godz. 45 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Vitality truffles
25 min
Rice salad
1 godz.
Classic mushroom risotto
30 min