Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chou-fleur, en fleurettes
- 200 g de poireau (1 gros, en tronçons)
- 2 c. à café de paprika doux
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Soupe de poireaux au thym et au fromage frais
40 min
Soupe de tomates et courgettes
55 min
Velouté de chou-fleur au curry
35 min
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35 min
Soupe de lentilles corail aux panais et carottes
40 min
Velouté de chou-fleur à la marocaine
1h 10 min
Velouté butternut-poivron rouge
30 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de courgette et roquette
35 min
Soupe gratinée de butternut et oignon
35 min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35 min
Velouté d'endive
35 min