Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 300 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp olive oil
- 500 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp sugar
- 50 g tomato paste
- 250 g fresh tomatoes, cut into pieces
- 150 g red wine
- 1 - 2 tbsp sweet paprika
- 1 tsp ground caraway seeds
- 1 tbsp dried marjoram
- 2 fresh bay leaves
- 1 tsp ground allspice (optional)
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 150 g water (optional)
- 1 tbsp plain flour (optional)
- 150 g capsicum, deseeded, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1551.1 kJ / 369.3 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 720 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 min
Beef spezzatino
1h 45 min
Beef goulash with dumplings
1h 45 min
Beef ragu
1h 25 min
Pork fillet with mustard
35 min
Beef Burgundy
1h 45 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Lamb spezzatino
1h 45 min
Chicken cacciatore
50 min
Hunters' stew
1h
Beef "Burgundy"
40 min
Tomato basil chicken stew
35 min