![Beetroot, Parmesan and cashew dip Beetroot, Parmesan and cashew dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD63A9BE-A8CF-4ABD-9CF0-31426C286BA1/Derivates/096CFF53-8AD4-4F04-B587-DA3878FFB62F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 1 garlic clove
- 150 g roasted salted cashew nuts
- 450 g canned baby beetroot (reserve1 tbsp beetroot liquid), remaining liquid drained
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 spring onion/shallot, trimmed and finely sliced for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 641.9 kJ / 153 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 294.5 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot salad
10 min
Chunky basil pesto dip
10 min
Dukkah
25 Min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 min
Zingy avocado and lime dip
10 min
Herb and garlic dip
10 min
Broccoli salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Vegetable stock paste
30 Min
Basil pesto
10 min
Creamy sun-dried tomato dip
5 min
Quick beetroot relish
40min