Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g raw beetroot, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 100 g carrot, cut into pieces (see Tips)
- ¼ red onion (approx. 45 g)
- 1 green apple (approx. 95 g), cored and cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 2 tbsp olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 642.2 kJ / 152.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 102.2 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli salad
10min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Brown rice salad
40min
Coleslaw
10min
Beetroot salad
10min
Vegetable stock paste
30min
Beetroot salad
10min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Pizza bianca
40min
Fruity dream (TM6)
10min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min
Chunky basil pesto dip
10min