Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g raw beetroot, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 100 g carrot, cut into pieces (see Tips)
- ¼ red onion (approx. 45 g)
- 1 green apple (approx. 95 g), cored and cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 2 tbsp olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 642.2 kJ / 152.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 102.2 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Broccoli salad
10min
Coleslaw
10min
Beetroot salad
10min
Vegetable stock paste
30 min
Beetroot salad
10min
Chicken velouté meal (TM6)
45 min
Miso coleslaw
20min
Quick beetroot relish
40 min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min
Brown rice salad
40 min
Fruity dream (TM6)
10min