Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 60 g cornflour
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 30 g cold water
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 500 g water
- 800 g zucchini, deseeded and flesh cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 100 g ham, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 4 eggs
- 50 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720 kJ / 409.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 605.7 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Pumpkin tart
2h 15min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Zucchini slice
45 min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Cauliflower gratin
1 godz.
Quiche Lorraine
45 min
Leek and ham tart
1 Std. 55 Min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Classic meatloaf
1h 35min